vivianvanriet.reismee.nl

Dag 14 Van Hoedspruit naar Hazyview

We hadden onze plannen om pas later uit te checken gewijzigd. Dit omdat Sue al om 8 uur langs zou komen om de lakens op te halen en daarna met de loodgieter. We zaten dus rond die tijd gedoucht en aangekleed aan het ontbijt, maar er kwam niemand. Om half 10 stond de loodgieter voor de deur, en omdat wij snel daarna alles ingepakt hadden, namen we afscheid van Sue en villa Blaaskans.

We hadden besloten via de Panoramaroute te rijden, een beter, zij het wat langer alternatief voor de R40, die bij Bushbuckridge door een "rural area" loopt, met veel mensen en dieren op de weg, en veel potholes in de weg. Het was een stralende dag en het beloofde warm te worden. Dat merkten we toen we bij het uitzichtpunt van The Three Rondavles stonden, zelfs op 1700 meter was het 23 graden! Het was er behoorlijk druk, en het viel op dat er zoveel Fransen bij liepen. Bij het volgende uitkijkpunt was het een heel stuk rustiger, Bourke's Luck Potholes sloegen we maar over, zo ook de Berlin Falls. Bij God's View kon je niet veel zien van dit goodelijk uitzicht, het dal hing vol smog van de rook. We stopten daarom niet meer bij God's Window, want dat was van hetzelfde laken een pak.

In Graskop namen we bij Harrie's Pancakes een lekkere appelpannenkoek. En via de Kowyn's pas daalden we af naar het Laagveld, waar de temperatuur direct naar 31 graden opliep! En dat midden in de winter. Bij Perry's Bridge kwamen we erachter dat het Belgische bakkertje zijn biezen had gepakt. Er zat nog wel een "bakker" in het zaakje, maar met niet half de sortering van weleer. Wat een tegenvaller.

Rond een uur of drie konden we inchecken bij Kruger Park Lodge, onze unit was gerenoveerd met nieuwe vloeren, nieuwe vloerbedekking in de slaapkamers, nieuwe gordijnen en lampen, een granieten aanrechtblad, en en buiten een nieuwe braai. Ook de bank was opnieuw overtrokken in een vrolijk kleurtje, en er lag een vloerkleed op de grond bij het zitje. Ook de badkamers zagen er een stuk aantrekkelijker uit. Een hele verbetering maar of dat nu zoveel gekost kan hebben, is maar de vraag.

Nadat we alles naar binnen gesjouwd hadden, kwam Martha ons gedag zeggen. Ze had haar zoon bij zich, die in training was als poetsman! Ze was blij ons weer te zien.

Het wijntje in het late zonnetje smaakte overheerlijk. En zo ook de spaghetti naderhand. Weer twee afleveringen bekeken van Overspel en daarna was het tijd voor bed.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!