vivianvanriet.reismee.nl

Dag 7 Moditlo Private Game Reserve

Zo dat was een vroege wake up call vanmorgen, maar gelukkig was het al licht en regende het niet....Ik had zoveel last van mijn enkel en been dat zelfs lopen pijn deed, maar vol goede moed gaan we beginnen aan onze volgende game drive.

Helaas zagen we wederom niets tijdens het eerste uurtje, behalve familie giraf die lekker aan het eten was van de groene bomen! Ze waren niet bang, wel nieuwsgierig. Een stukje verder zagen we een ineens 2 white rhinos wandelen en grazen. Helaas zonder hoorn, deze zijn er uit voorzorg tegen stropers helaas afgehaald…

Het zonnetje kwam zelfs door en we besloten de “koffie”stop nu te maken, lekkere warme chocolademelk met een uit Nederland mee gebracht peperkoekje!

Na deze gezellige stop gingen we op zoek naar de cheetah’s, want deze zouden in dit gebied moeten zitten. En ja hoor, een stukje verder lagen 2 cheetah broertjes te chillen. Ze hadden net gegeten, want het bloed zat nog om hun mond….ze likten elkaar schoon en hielden alles in de gaten…Een mooi einde van alweer de 2e game drive.

Bij terugkomst in de lodge stond Michael ons op te wachten met warme doekjes en ook het ontbijt stond al klaar.

Na het ontbijt hebben we afscheid genomen van de belgen en de duitsers en heb ik lekker een warm bad genomen, voordat ik de foto’s en het blog weer heb bijgewerkt. Heerlijk om een paar uurtjes te relaxen voordat vanmiddag om 16 uur de volgende safari weer op het programma staat.

Tijdens deze game drive kregen we gezelschap van Frans en Anita, een nederlands koppel en een honeymoon koppel uit Brazilië. Later vernam ik dat Anita een VX collega uit de reiswereld is. Hoe klein kan de wereld zijn!

Onze ranger en tracker hadden besloten eerst te gaan zoeken naar de wild dogs, maar die zaten ver weg aan de andere kant van het reservaat. Uiteindelijk na lang speuren en off road rijden door te bush vonden we ze dan toch…Een grote roedel, maar ze renden allemaal een andere richting op, gelukkig konden we er 3 volgen, wat echt super was.

We lieten de wild dogs voor wat het was en reden terug naar de den van de hyena, ’s ochtends was het niet gelukt een goede foto te maken, maar nu waren ze nieuwsgierig genoeg om even te komen kijken en te poseren. Hierna was het tijd voor een korte pauze en een lekker drankje…

Onze ranger hoorde weer wat op de radio en we reden weer snel verder op zoek naar iets waarvan wij niet wisten wat. Toen zagen we 4 neushoorns met een kleine baby van 8 maanden oud (150 kilo) en daarbij waren ook de gnoes en zebra’s lekker aan het snoepen van het neerlegde hooi. Een prachtig schouwspel….

We moesten verder, want er waren leeuwen gespot en ja hoor een grote mannetjes leeuw met 2 leeuwinnen in de bosjes. Het was nog licht genoeg voor foto’s en we konden ze naderen tot op 2 meter…heel gaaf!

Het was inmiddels bijna donker en al lang tijd om terug te rijden naar de lodge, dit was nog een heel eind, dus poncho aan tegen de wind en rijden maar. Wat een fantastische mooie middag hebben we gehad…

Bij terugkomst in de lodge konden we meteen aanschuiven voor het diner, na het diner zijn we teruggegaan naar onze kamer om lekker te douchen en te gaan slapen…Het is een lange dag geweest en morgen is het weer vroeg dag…

Reacties

Reacties

Ad en Leonne van den Bosch

Foto's al gezien op FB, een super dag!

ella

Mooie foto's op facebook !!!

Vera

Echt een geweldig verblijf bij Moditlo ! Jammer van je blessure, maar zo'n heerlijk bad doet wonderen! Die foto van jou in bad gaat de wereld over haha

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!